zwei vegetarische Burger auf Pflanzenbasis
Sănătate

Fericit fără carne: 5 motive pentru care ar trebui să puneți mai multe legume pe farfurie

Nutriție vegetariană - viitorul pe farfurie?

Ai fi crezut că peste 10 % dintre germani trăiesc acum vegetarieni?
Da, ai auzit corect. Un sondaj reprezentativ al Analiza pieței Allensbach și a medaliei publicitare (AWA) Din 2023 arată că tot mai mulți oameni din Germania regândesc consumul de carne. Trăiește peste 8 milioane de oameni Vegetarian în Germania, cu o tendință ascendentă clară. Este de remarcat deosebit că, în special, oamenii mai tineri preiau acest stil de viață: fiecare al șaselea vegetarian trăiește printre tinerii între 18 și 29 de ani- iar tendința continuă.

Motivele acestui lucru? Variază de la considerente etice mai sus Protecția mediului La tangibil Avantaje pentru sănătate. Dar ce face nutriția vegetariană atât de atractivă și ce efecte are asupra societății noastre, a mediului și a sănătății noastre? Să aruncăm o privire mai atentă la asta.

Renunțarea la carne este într -adevăr atât de sănătoasă?

Dovezile științifice sunt clare: o dietă vegetariană bine planificată poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Studiile arată că vegetarienii în medie Niveluri mai scăzute ale colesterolului, a mai scăzută tensiune arterială și a Risc mai mic de boli cardiovasculare au. De asemenea, riscul de Diabet de tip 2 Pentru a vă îmbolnăvi cu vegetarienii, precum și probabilitatea de a dezvolta anumite tipuri de cancer.

Un studiu de scară mare realizat de Universitatea Harvard a arătat că oamenii care mănâncă carne roșie de cel puțin trei ori pe săptămână Risc cu 13 % mai mare trebuie să moară devreme în comparație cu cei care consumă mai puțină carne. Rezultatele sunt clare: o dietă bazată pe plante nu numai că promovează sănătatea, dar și își extinde viața.

Ce tipuri de nutriție vegetarienă există?

Vegetarianismul nu este același cu vegetarianismul. Există diferite forme, în funcție de produsele de origine animală încă în meniu:

 

Mai ales Mișcare flexitară a devenit mai important în ultimii ani. Această dietă permite consumul ocazional de carne, dar se concentrează pe alimente vegetale. Un sondaj asupra Agenția Federală pentru Agricultură și Alimente din 2022 a arătat asta despre 42 % dintre germani Numiți -vă flexitar.

Creșterea fabricii, prezentarea externă vs. realitate

Care sunt cele mai importante motive pentru o dietă vegetariană?

Dacă vă întrebați de ce atât de mulți oameni fac pasul într -o dietă fără carne, există multe răspunsuri bune. Iată Cele mai comune motivecare fac ca o dietă vegetariană să fie atât de atractivă:

Avantaje pentru sănătate

O dietă vegetariană a fost dovedită științific că este una dintre cele mai bune metode de a Boli cardiovasculare, Supraponderal Și chiar Anumite tipuri de cancer pentru a preveni. Oamenii care se descurcă în mod regulat fără carne au adesea valori mai mici de colesterol și tensiune arterială și, în general, trăiesc mai sănătoase. O dietă bazată pe plante este bogată în vitamine, fibre și antioxidanți care întăresc organismul și previn bolile.

Bunăstarea animalelor

Agricultura din fabrica industrială este criticată pentru a ignora standardele etice. În fiecare an, miliarde de animale sunt păstrate și sacrificate în condiții adesea crude. O dietă vegetariană ajută la reducerea suferinței acestor animale. Mâncând pe bază de plante, stabiliți un semn de mai multă compasiune și respect pentru ființele vii.

Protecția mediului

Producția de carne provoacă o proporție semnificativă de global Emisii de gaze cu efect de seră. Conform World Resources Institute Ar putea schimba o dietă vegetală Emisii de CO2 cu până la 49 % reduce. În plus, este necesară o cantitate imensă de apă și pământ pentru creșterea animalelor - pentru 1 kg carne de vită sunt aproximativ 15.000 litri de apă consumat. Vegetarian viu este o contribuție activă la protecția planetei noastre.

Mâncare și plăcere mai conștientă

Vegetarienii se ocupă mai intens de dieta lor, ceea ce duce adesea la o manipulare mai conștientă a alimentelor. Oricine mănâncă în descoperirea de legume va descoperi altele noi Arome, folosit rețete creative Și, în general, promovează o relație mai sănătoasă cu alimentele. Acest Comportament alimentar templar Nu numai că contribuie la mai multă plăcere, ci și la o bunăstare îmbunătățită. Nu uitați să folosiți una după fiecare gătit bucătăria dvs. Curățător universal a curăța.

Prevenirea rezistenței la antibiotice

În agricultura din fabrică Cantități mari de antibiotice Folosit pentru a preveni bolile și pentru a promova creșterea animalelor. Această utilizare excesivă a antibioticelor duce la dezvoltarea Bacterii rezistente la antibioticeAcest lucru afectează și oamenii. O dietă vegetariană ajută la minimizarea contactului indirect cu aceste rezistență și, astfel, să vă protejeze propria sănătate.

Ne lămurim cu mituri încăpățânate!

Nutriția vegetariană devine din ce în ce mai populară, dar este înconjurată și de multe neînțelegeri și prejudecăți. Acestea se bazează adesea pe jumătate de cunoaștere sau idei învechite despre ceea ce înseamnă cu adevărat o dietă pe bază de plante. În acest articol mergem la unele dintre cele mai frecvente mituri unul și livrați pe cei asociați FaptePentru a crea mai multă claritate și curățarea cu prejudecăți.

Proteinele din produsele animale și vegetariene

Mitul 1: Vegetarienii nu primesc suficiente proteine

Fapt:

Unul dintre cele mai cunoscute mituri despre dieta vegetariană este că oamenii care nu mănâncă carne Deficit de proteine au. Carnea este adesea considerată cea mai bună sursă de proteine, ceea ce duce la presupunerea că vegetarienii au dificultăți în a obține suficient.

Cu toate acestea, realitatea arată diferit. Alimente vegetale le place Leguminoase (Linte, fasole, năut), tofu, Temph, Nuci, Sămânță, Quinoa şi Produse cu cereale integrale sunt surse de proteine ​​excelente. Cerința medie de proteine ​​a unui adult este de aproximativ 0,8 grame pe kilogram de greutate corporală - mult pe care vegetarienii le pot acoperi cu ușurință cu o dietă echilibrată. Pentru sportiv Sau persoanele care finalizează pregătirea intensivă pot fi mai mari, de exemplu 1,2 și 2,0 grame de proteine ​​pe kilogram de greutate corporală, în funcție de intensitatea antrenamentului și de obiectiv.

Femeia stă în fața cumpărăturilor vegetariene și a primei chitanțe de studii

Mitul 2: Dieta vegetariană este scumpă

Fapt:

Un argument frecvent auzit împotriva unei diete vegetariene este faptul că este scump și, prin urmare, nu este accesibil pentru toată lumea. La prima vedere, acest lucru poate funcționa, mai ales dacă vă concentrați pe produse de înlocuire a cărnii procesate sau ingrediente exotice. Dar, în realitate, o dietă vegetariană poate fi chiar mai ieftină.

Legume, Leguminoase, Cereale şi Fructe sunt de obicei mai ieftine decât carnea și peștele. În special Fasole, orez, Linte Iar legumele sezoniere oferă un nutrient -o bază de umplere pentru o varietate de feluri de mâncare, fără a rupe bugetul.

Produsele speciale, cum ar fi produsele de înlocuire a cărnii vegane pot fi mai scumpe, dar nu sunt necesare pentru a rula o dietă sănătoasă, pe bază de plante. Cu puțină planificare și o abordare creativă, puteți pregăti multe mese vegetariene delicioase și hrănitoare, cu ingrediente simple și ieftine.

Femeia însărcinată taie legume

Mitul 4: Copiii și femeile însărcinate nu ar trebui să fie vegetariene

Fapt:

Există îngrijorări pentru care o dietă vegetariană Copii sau Femeie însărcinată Nu ar fi suficient să vă acoperiți cerința specială de nutrienți. Dar acest lucru nu este adevărat dacă dieta este bine planificată.

Asociația Dietetică Americană Și alte organizații de sănătate de top au descoperit că nutriția vegetariană bine planificată este potrivită pentru persoanele din toate fazele vieții, inclusiv pentru Sarcina, Alăptare, copilărie şi tineret. Nutrienți importanți precum fier, Vitamina B12, calciu şi Acizi grași omega-3 se poate face prin alimente pe bază de plante sau prin produse îmbogățite și dacă este necesar Suplimente dietetice poate fi înregistrat în mod adecvat.

 

Femeia consumă capsulă pentru suplimente nutritive

Mitul 5: Dieta vegetariană duce la lipsa de nutrienți

Fapt:

Acest mit persistă, dar este corect doar dacă dieta dezechilibrat este. Este adevărat că anumiți nutrienți, cum ar fi Vitamina B12, fier, calciu şi Acizi grași omega-3 sunt deosebit de abundente în produsele animale. Cu toate acestea, există numeroase alternative de legume sau alimente îmbogățite care oferă și acești nutrienți.

  • Vitamina B12: Această vitamină se găsește aproape exclusiv în produsele de origine animală, dar vegetarienii o pot obține prin alimente îmbogățite (de exemplu, lapte plantă sau cereale pentru micul dejun) sau suplimente alimentare.
  • fier: Sursele de fier vegetal, cum ar fi lintea, fasolea, tofu și legumele cu frunze verzi sunt abundente. Înregistrarea poate fi îmbunătățită prin consumul de alimente bogate în vitamina C (de exemplu, Paprika, citrice).
  • calciu: Sursele de calciu vegetale sunt, de exemplu, legume cu frunze verzi (broccoli, kale), lapte vegetal îmbogățit și tofu.
  • Acizi grași omega-3: Apar în semințe de in, semințe de chia, nuci și ulei de alge.

Cu o planificare atentă și o selecție variată de alimente, vegetarienii își pot acoperi cu ușurință cerințele de nutrienți.

Diagrama: 10% din populația germană se hrănesc vegetarian

Unde merge tendința? Mai mulți oameni mănâncă vegetarian?

Numerele vorbesc un limbaj clar: tot mai mulți oameni din Germania și din întreaga lume optează pentru o dietă cu carne fără carne sau scăzută. Conform Dovedire internațională Fiecare zecime trăiește acum vegetarian în Germania și numărul de veganiDe asemenea, interiorul a crescut brusc în ultimii ani. Tinerii, în special, în special femeile, conduc această tendință înainte. Femeile fac despre 70 % Vegetarulîn interior în Germania, în timp ce pentru bărbați 30 % Alegeți acest stil de viață.

Nutriția vegetariană devine din ce în ce mai populară în Germania. Conform Raport de nutriție 2023 de Ministerul Federal al Alimentației și Agriculturii (BMEL) Mănâncă acum Peste 8 milioane de oameni vegetarian. Asta corespunde aproximativ 10 % din populația germană. Mai ales oameni mai tineri, mai ales la vârsta de 18 până la 29 de ani, sunt mai des vegetarieni, deși proporția de femei este semnificativ mai mare decât la bărbați.

 

Un alt fenomen interesant: din ce în ce mai mulți oameni în vârstă își regândesc consumul de carne. Conform unui studiu al Universitatea din Hohenheim Din 2023 a existat o creștere a Peste 15 % Pentru vegetarieni peste 50 de ani, care au îndrăznit să facă pasul către o dietă bazată pe plante - în principal din motive de sănătate.

Vegetarianismul și protecția climatică: Cum afectează dieta dvs. planeta?

Poate că ați auzit deja de numerele terifiante: producția de animale este pentru 14,5 % din emisiile globale de gaze cu efect de seră Responsabil, care este chiar mai mult decât tot traficul împreună. ONU Nutriție și Organizație Agricolă (FAO) a constatat că trecerea la o dietă bazată pe plantă ar putea avea un impact semnificativ asupra reducerii acestor emisii.

În plus, producția de carne, în special de vită, necesită o cantitate enormă de pământ și apă. Se estimează că 1 kg carne de vită sunt cam 15.000 litri de apă consumat. Dacă luați în considerare asta despre 77 % Se folosește terenurile agricole globale pentru creșterea animalelor și cultivarea hranei, devine clar că o dietă vegetariană poate avea o influență pozitivă uriașă pe planetă.

Este o dietă vegetariană potrivită pentru toată lumea?

Aici vine cea mai importantă întrebare: Evitarea cărnii este potrivită pentru toată lumea? Răspunsul este: depinde de el. În timp ce mulți oameni beneficiază de avantajele pentru sănătate, există și unele provocări de luat în considerare. Este important ca acest tip de nutriție să aibă loc în mod deliberat și mâncarea este consumată într -o manieră vizată. Produsele de înlocuire a cărnii nu aduc valoare adăugată pentru sănătate și nici nu au aceste ingrediente valoroase, ci mai degrabă, aditivi, îmbunătățitori de arome, aditivi de zahăr și acizi grași saturați și trans.

Lipsa de nutrienți Poate fi o problemă dacă dieta nu este bine planificată. Vegetarienii trebuie să se asigure că este suficient fier, Vitamina B12, Acizi grași omega-3 şi Proteine a înregistra. Acești nutrienți sunt conținuti în principal în produsele animale, motiv pentru care este important să se mențină o dietă vegetală echilibrată, variată. Nucile, semințele, leguminoasele și cerealele integrale pot ajuta la compensarea oricăror deficite.

Un aliment pentru gândire, fără apel pentru conversie

La sfârșitul zilei nu este și despre cineva convertit Sau pentru a face o conștiință vinovată - aceasta este cu siguranță o modalitate greșită de a convinge oamenii de o dietă vegetariană. Mai degrabă, este vorba despre a gândiCe punem pe farfuria noastră în fiecare zi și ce efecte are mâncarea noastră asupra sănătății noastre, animalelor și mediului. Fiecare bit este o decizie și ar trebui să fie făcută în mod conștient.

 

Lasa un comentariu

Vă rugăm să rețineți că comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.